Tarihi binanın alt katı sergi olacak

GÜNCEL

Karaalioğlu Parkı'ndaki eski belediye binasının alt katı sergi olacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek, Karaalioğlu Parkı’ndaki eski belediye binasını ziyaret edip Kent Müzesi çalışmalarını yerinde inceleledi.

Belediye Binası’ndaki yenileme çalışmalarının çok yakında biteceğini ifade den Böcek, binanın bir bölümünün eskiden de olduğu gibi tiyatro salonu olarak hizmet vermeye devam edeceğini, başkanlık salonun alt katının ise sergi alanı olacağını söyledi. Böcek, serginin sonunda bağımsız bir odada da Antalya Belediye'sinin tarihine yer verileceğini ifade etti.


SONA GELİNDİ


Karaalioğlu Parkı’ndaki  çalışmalar kapsamında, Parkı’ta yer alan ve Cumhuriyet’in Antalya’daki en önemli anıt kurumlarından İpekçilik Mektebi’nin Kent Araştırmaları Merkezi yapılması, böylece tarihi dokunun korunması ve Antalya’nın kültürel değerleri ve tarihini yansıtan bir mekânın bu çalışmaların merkezi haline getirilmesi amaçlanıyor.


Merkezde, Antalya’daki tarihi kurumların arşivleri, yerel gazete arşivleri, Antalyalı ailelerin bağışlarından oluşan fotoğraf ve efemera arşivi, sözlü tarih stüdyosu ve ihtisas kütüphanesi olacak. Ayrıca Merkezin bir odası da Fikret Otyam’ın bağışladığı kitaplara ayrılacak.  


 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.